NIEUWS & VERDIEPING

Filmtips IFFR

International Film Festival Rotterdam - IFFR is begonnen! Wij hebben ook even het programma doorgespit en vonden 7 films die, op de een of andere manier, verhalen over jongeren en hun voorbeelden, en hun volwassenwording. Of het nou jongens in de Franse banlieu zijn die in in conflict zijn met het gezag, een Poolse crimineel die zich wil beteren en in het worden van priester zijn missie ziet of een Duits jongetje dat nooit voor de gemakkelijke weg kiest.


Les Miserables: https://buff.ly/30I2J6l De spanningen lopen hoog op in Les Bosquets, een wijk vol armoedige flats. Politieagent Stéphane heeft zich van de Franse provincie laten overplaatsen en beleeft zijn eerste dag als handhaver in dit rumoerige district. Het is een vuurdoop van jewelste, met twee collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden.


Paradise Drifters: https://buff.ly/37hRvbb Een naakt lichaam in de duisternis, schreeuwend uit alle macht, zonder geluid te maken. We kijken naar Yousef in het poëtische openingsbeeld van Paradise Drifters. De tiener heeft hulp nodig. Liefde. Of op z’n minst een beetje aandacht. Maar net zoals bij de twee andere hoofdpersonen in deze rauwe roadmovie is er niemand die zich nog om hem bekommert.


Corpus Christi: https://buff.ly/3aAsDgQ Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester. Al dan niet met een échte roeping. In Corpus Christi droomt een twintigjarige jeugddelinquent van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.


Becoming Lev: https://buff.ly/2tEYwUE Valerii, een jochie uit Charkov, Oekraïne, droomt ervan om een net zo grote profvoetballer te worden als zijn grote held Jevgenij Levtsjenko. Om dit te bereiken zijn toewijding, passie en familie nodig. Valerii had een moeilijke start in het leven, maar dankzij de steun van zijn pleeggezin kan hij weer dromen.


The Life of Fathers: https://buff.ly/38uihNx De 34-jarige Marwan Magroun, een fotograaf met Tunesische roots, groeide grotendeels op zonder vader. In zijn persoonlijke zoektocht naar het vaderschap neemt hij de kijker mee van de Tunesische noordoostkust naar de straten van Rotterdam. Zijn interviews met vrienden creëren een nieuw beeld van jonge, betrokken, biculturele vaders.


Sebastien Sprint Uber Gelander: https://buff.ly/30H2CYH De jonge Sebastian kiest niet voor de makkelijkste weg. Hij klimt liever over hekken dan dat hij de echte doorgang neemt. Ook later in zijn leven valt het hem zwaar zich aan te passen aan de gewone sociale omgangsvormen. Dit verfijnde debuut volgt Sebastian aandachtig in drie fasen van zijn leven, op weg om zichzelf te vinden.


Stakingsprogramma: https://buff.ly/2RgJFZw Tijdens de onderwijsstaking opent de Doelen Studio de deuren voor scholieren en hun ouders of begeleiders. In samenwerking met IFFR krijgen kinderen een bijzondere filmselectie voorgeschoteld.


Productie van de film: Worldvisuals Film i.s.m. Co-producent: Redwire Media

Redwire Media haalde meer dan 75% van het filmbudget op en deed het overgrote deel van de productie

© Redwire Media 2020

Artwork hoofdfoto door Karski & Beyond @karskiandbeyond